Foodreflex is gestart door Nieke Munning-Hummel, een gediplomeerd voedingsdeskundige. De praktijk is te vinden aan de Mezenlaan 17 in Haren (Groningen) en is dinsdag tot en met vrijdag geopend.

Mijn verhaal

Op mijn 13e keek ik voor het eerst kritisch naar mijn eigen gewicht: 68 kilo, een prachtig gewicht voor iemand van 1.78. Daar dacht ik toen anders over, ik vond het veel te zwaar en wilde afvallen, er net zo uit zien als de modellen in de bladen. Ik ging aan de slag met sporten, weinig eten en calorieën tellen. Iedere week viel ik zo’n halve kilo af en ik was al snel obsessief bezig. In de reclames tijdens een film deed ik sit-ups en in de ochtend at ik maar 100 calorieën terwijl ik 11 kilometer moest fietsen om naar school te gaan. Al snel woog ik nog maar 57 kilo, blij dat ik was! Niemand deelde echter die vreugde met mij, en mijn gewichtsverlies leidde tot vervelende reacties. Dat was niet de bedoeling! Met gepaste tegenzin begon ik weer meer te eten, immers iedereen zei dat dit beter was. Wat was dat heerlijk zeg, eten omdat het nodig was. Na zo’n tijd zo weinig te hebben gegeten kon ik nauwelijks meer stoppen met eten.. Je raad het al, binnen no time was ik terug op mijn oude gewicht plus nog wat extra kilo’s erbij. Ik vond het vreselijk! En ik was zo boos op mezelf. Ik ben toen opnieuw begonnen met afvallen, en ook weer met aankomen, het werd een slopende cyclus. Dit heeft een aantal jaren geduurd met als hoogtepunt toen ik terug kwam na een half jaar in Zuid Afrika te hebben verbleven. Ik woog toen 90 kilo.

Toen besloot ik dat het genoeg was geweest, ik ging zeer zeker geen calorieën meer tellen maar me verdiepen in welke voeding gezond voor mij was, wat mijn lichaam nodig had. Dit was een mooie, schrikbarende maar bovenal leerzame zoektocht. Ik heb alles gelezen over gezondheid en invloed van voeding hierop. Ik heb me verdiept in de orthomoleculaire geneeskunde, in de ayurveda, in de kracht van massage/meditatie/ voetreflexologie, fytotherapie, Chinese geneeskunde en ik heb een opleiding gevolgd tot voedingsdeskundige. Momenteel ben ik nog bezig om mijn medische basiskennis (te halen) af te ronden. Gaandeweg paste ik alles op mezelf toe wat ik leerde. Ik at wat bij mij hoorde, wat mijn lichaam nodig had, ik genoot van lekker maar nu gezond eten en ik ontwikkelde een passie voor koken & bakken. Na 2 jaar (was) ben ik 23 kilo afgevallen zonder het gevoel te hebben dat ik hier iets voor heb moeten laten. Nog steeds ben ik op dit zelfde gewicht (66 kilo) en geniet ik iedere dag van het meest heerlijke eten en voel ik me gezonder, mooier en fitter dan ooit.

Over mij
E: info@foodreflex.nl
T: 050 - 8795236
A: Mezenlaan 17, 9753 HX, Haren